Aan het werk als meldkamercentralist


Hé verpleegkundige/BMH’er,

Wij zijn op zoek naar enthousiaste meldkamercentralisten voor onze locaties in Zwolle, Hengelo en Apeldoorn. Als meldkamercentralist maak je écht het verschil en ben je een belangrijke schakel binnen onze Overijsselse ambulancezorg. Geen melding is hetzelfde en elke situatie is anders.


Wil jij het meldkamerwerk eerst eens ervaren en meekijken met één van onze centralisten? We maken graag kennis met je en laten je het werk beleven! Meld je aan via dit formulier en dan vertellen we je er meer over.

Hieronder kun je lezen wat werken in de meldkamerzorg inhoudt.

Zo ziet het werk eruit

Als meldkamercentralist begeef jij je in het middelpunt van de ambulancezorg; in de meldkamer of in het zorgcoördinatiecentrum. Hier komen telefonisch alle zorgvragen binnen, zowel spoedeisend als niet spoedeisend. Door jouw ervaring, kennis en kunde op het gebied van (acute) zorg kan je snel een goede inschatting maken van de situatie aan de andere kant van de telefoon.  Natuurlijk volg je een passende opleiding om bekwaam te worden en heb je tijdens jouw werk diverse hulpmiddelen en systemen tot jouw beschikking. Zo kan jij altijd het juiste advies en hulp op afstand geven.0045-zgt-amb-oost- 114 MKA Vincent kopie

Jij bent de eerste contactpersoon voor burgers in een noodsituatie die 112 bellen en voor zorgpartners die acute zorg voor hun patiënt aanvragen (denk aan huisarts, ziekenhuis of verloskundige). Geen melding is hetzelfde en elke situatie is anders. Het is aan jou als centralist om de zorgvraag en urgentie te bepalen, instructies te geven, de melder gerust te stellen en de juiste (ambulance)zorg in te zetten.

Kortom; als meldkamercentralist maak je écht het verschil en ben je een belangrijke schakel binnen onze Overijsselse ambulancezorg!

 

Onze werkplekken

  • In Apeldoorn worden alle inkomende 112 gesprekken aangenomen. Hier werken brandweer, politie en ambulancezorg centralisten samen vanuit Overijssel en Gelderland;

In het zorgcoördinatiecentrum (ZCC) in Zwolle en Hengelo behandelen we de spoedeisende en niet-spoedeisende aanvragen van onze ketenpartners. Ook worden vanuit deze locatie onze ambulances ingezet en aangestuurd. In de ZCC’s werken we (in de toekomst) samen met zorgketenpartners (huisartsen, thuiszorg, GGZ, enz.)ZCC plattegrond

Functie-eisen

  • BIG-geregistreerde verpleegkundige (mbo-4 of hbo-v) of BMH’er;
  • Bij voorkeur enige jaren werkervaring in de zorg;
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. Denk aan tact, hulpvaardigheid, inlevingsvermogen en overtuigingskracht;
  • Flexibele instelling en je denkt graag mee over doorontwikkeling van meldkamerzorg;
  • Goede digitale skills.
Meldkamer ApeldoornPeter zcc 2023 bijgesnedenZCC Zwolle
meldkamer ApeldoornZCC HengeloZCC Zwolle

Opleiding

Zodra je in dienst bent, word je in enkele maanden klaargestoomd voor het werk als centralist en kan je snel in de praktijk aan de slag. De focus van de opleiding ligt in eerst op aanname van 112 en zorglijnen. Na verloop van tijd zullen hier ook meer (zorg)coördinerende en aansturende werkzaamheden bijkomen. 
Je volgt een modulair opleidingstraject passend bij jouw functie. Tijdens de opleiding heb je theorie-lesdagen en doe je praktijkervaring op binnen onze ZCC’s en de meldkamer in Apeldoorn.  Gedurende de opleiding werk je minimaal 32 uur per week. 

Dit bieden wij

Werken als meldkamercentralist staat garant voor een uitdagende, afwisselende en zelfstandige functie die net als de organisatie volop in ontwikkeling is. We hebben een prettig en uitdagend werkklimaat met veel aandacht voor ontwikkeling en kwaliteit. 

Als meldkamercentralist val je in de cao ambulancezorg, met aanvullend uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een ruime eindejaarsuitkering, onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding.

Meekijken of contact

Wil jij het meldkamerwerk ervaren en eens meelopen met een verpleegkundig centralist? We maken graag kennis met je en laten je het werk beleven! Meld je aan via dit formulier .

Heb je vragen over deze functie? Onze HR-collega Beau Bos staat je graag te woord. Je kunt contact met haar opnemen via icoon telefoon 088 48 20 256 of contactHR@ambulanceoost.nl