Functieprofiel Verpleegkundig centralist

Ben jij een zorgtalent met een hart voor de acute zorg? En ben jij de verpleegkundige die de komende jaren met ons werkt aan het inzetten van de beste zorg vanuit een functie die volop in ontwikkeling is? Lees dan verder! 

Als centralist begeef jij je in het middelpunt binnen de ambulancezorg; de meldkamer. Je krijgt niet alleen mensen via 112 aan de telefoon die bellen vanwege een noodsituatie, maar je krijgt ook aanvragen van andere zorgprofessionals en ketenpartners zoals politie, brandweer en huisartsen. Dit doe je vanuit jouw werkplek in het zorgcoördinatiecentrum (ZCC) in Hengelo en de Meldkamer Oost Nederland in Apeldoorn.

Jouw werkplek

Meldkamer Oost Nederland

Als verpleegkundig centralist ben je werkzaam op de Meldkamer Oost Nederland in Apeldoorn. De nieuwe meldkamer bedient straks de gehele regio Oost-Nederland (Oost, IJsselland, Gelderland Noord, Midden en Zuid). Per 21 maart is deze volledig operationeel en kan hier het eerste 112-telefoontje worden aangenomen. 

Zorgcoördinatie

Als meldkamercentralist werk je daarnaast vanuit het zorgcoördinatiecentrum (ZCC) in Hengelo. Dit is de plek waar zowel spoed- als niet spoedeisende zorgvragen binnenkomen. Bij elke inkomende zorgvraag wordt beoordeeld wie het best zorg kan verlenen.

Het zorgcoördinatiecentrum en de functie van de verpleegkundig centralist in het ZCC zijn de komende jaren nog volop in ontwikkeling. We zijn dan ook op zoek naar verpleegkundigen die het een uitdaging vinden om een rol te spelen bij deze doorontwikkeling van zorgcoördinatie. 

Functie-eisen

  • Een opleiding als verpleegkundige op ten minste MBO 4 niveau met een geldige BIG-registratie;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met acute zorg in ziekenhuis, VVT, GGZ of HA(P) is een pré;
  • Het diploma Verpleegkundige Centralist Meldkamer Ambulancezorg (AvA) of de bereidheid om dit (op onze kosten) te behalen (opleidingsduur 7 maand).
  • Bereidheid om verplichte bij- en nascholing te volgen;
  • Bereidheid en mogelijkheid om onregelmatig te werken en te reizen. Je werkplek zal zowel in Hengelo als in Apeldoorn (vanaf 21 maart 2023) zijn.

Belangrijke competenties

  • Affiniteit met informatisering (het gebruik van informatie-infrastructuur en informatie verwerkende apparatuur);
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid waarbij snel kunnen handelen en schakelen onder tijdsdruk belangrijk is;
  • In het bezit van goede organisatorische en planmatige kwaliteiten, waardoor het overzicht in complexe situaties wordt behouden.

Dit bieden wij

Onze organisatie kenmerkt zich door bevlogen en betrokken medewerkers. Wij hechten waarde aan het welzijn van onze medewerkers en stellen hen zoveel mogelijk in staat om optimaal en op een prettige manier te presteren. Wij bieden daarom naast een passend salaris, uitstekende voorwaarden als:

- Onregelmatigheidstoeslag;
- Eindejaarsuitkering;
- Vergoeding woon-werk verkeer.
- Geavanceerde na- en bijscholing.

Contact

Heb je vragen over deze functie? Onze HR-collega's staan je graag te woord. Neem gerust contact met hen op via hr@ambulanceoost.nl.

Nieuwschierig?

Lees het verhaal van Carolien voor meer informatie.