Verpleegkundig centralist meldkamer

Aantal uur
36
Type contract
Bepaalde tijd
Locatie
Nader te bepalen

Functie inhoud

Als centralist begeef jij je in het middelpunt binnen de ambulancezorg; de meldkamer. Je krijgt niet alleen mensen via 112 aan de telefoon die bellen vanwege een noodsituatie, maar je krijgt ook aanvragen van andere zorgprofessionals en ketenpartners zoals politie, brandweer en huisartsen. Als de telefoon overgaat, weet je niet wie er belt en hoe hoog de nood is. Je bent de allereerste die in actie komt én die door uitvragen, kennis en triage de juiste zorg kan plannen en/of inzetten. Elke situatie is anders en dat vraagt om deskundigheid, snel en adequaat kunnen handelen/schakelen, stressbestendigheid, verantwoordelijkheid en inlevingsvermogen. Dit doe je vanuit jouw werkplek in het zorgcoördinatiecentrum (ZCC) in Hengelo en de Meldkamer Oost Nederland in Apeldoorn. 

Dankzij jouw ervaring als ben je in staat om in korte tijd een goed beeld te vormen van de (acute) situatie. Dat doe je door de regie te nemen, de juiste vragen te stellen, goed te luisteren en door het snel uitzetten van de juiste acties. Waarin jij samen met je collega’s het verschil kunt maken? Door de juiste zorg te bieden of te organiseren op (soms) een heel cruciaal moment in iemands leven.

Taken en verantwoordelijkheden

-  Je bent hét aanspreekpunt voor de 112-beller zolang de ambulance nog niet ter plaatse is en geeft indien nodig duidelijke instructie hoe ter plaatse te handelen;
- Je behandelt en beoordeelt alle aanvragen die binnenkomen, verzamelt de benodigde gegevens over de patiënt en zorgt dat een ambulance (indien nodig) met de juiste urgentie wordt ingepland of ingezet. Daarvoor stel je doortastende vragen en verwerkt de gegevens direct in het meldkamersysteem.
-  Je zorgt voor de planning en inzet van ambulancehulpverleners zowel spoedeisend als niet spoedeisend;
- Je zorgt ervoor dat er in jouw regio met de beschikbare eenheden een zo optimaal mogelijke spreiding en beschikbaarheid van ambulances is; het betreft hier een logistieke uitdaging waarbij tijdige ambulancezorg altijd een primair uitgangspunt is.

Jouw kennis

- Een opleiding als verpleegkundige op ten minste MBO 4 niveau met een geldige BIG-registratie;
- Minimaal 3 jaar ervaring met acute zorg in ziekenhuis, VVT, GGZ of HA(P) is een pré;
- Het diploma Verpleegkundige Centralist Meldkamer Ambulancezorg (AvA) of de bereidheid om dit (op onze kosten) te behalen (opleidingsduur 7 maand).
- Affiniteit met informatisering (het gebruik van informatie-infrastructuur en informatie verwerkende apparatuur);
- Uitstekende communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid waarbij snel kunnen handelen en schakelen onder tijdsdruk belangrijk is;
- In het bezit van goede organisatorische en planmatige kwaliteiten, waardoor het overzicht in complexe situaties wordt behouden;
- Bereidheid om verplichte bij- en nascholing te volgen;
- Bereidheid en mogelijkheid om onregelmatig te werken en te reizen. Je werkplek zal zowel in Hengelo als in Apeldoorn zijn.

Ons aanbod

Onze organisatie kenmerkt zich door bevlogen en betrokken medewerkers. Wij hechten waarde aan het welzijn van onze medewerkers en stellen hen zoveel mogelijk in staat om optimaal en op een prettige manier te presteren. Wij bieden daarom naast een passend salaris, uitstekende voorwaarden als:

- Onregelmatigheidstoeslag.
- Eindejaarsuitkering.
- Goede pensioenregeling bij ABP waarvan werkgever 70% bijdraagt.
- Vergoeding woon-werk verkeer.
- Geavanceerde na- en bijscholing.

Procedure

Ben je enthousiast geworden? Reageren is nog steeds mogelijk. Nadat jij hebt gesolliciteerd nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Pas je in het functieprofiel? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek, zodat we kennis met elkaar kunnen maken. Een meeloopdag, referentiecheck en assessment kunnen onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Contact

Heb je vragen over deze functie? Onze HR-collega's staan je graag te woord. Neem gerust contact met hen op via hr@ambulanceoost.nl

Direct solliciteren

Terug