Over Ambulance Oost

Op de meest kwetsbare momenten heb je de allerbeste zorg nodig. 
Bij Ambulance Oost werken vakmensen die met passie en kunde die zorg verlenen. Natuurlijk volgens protocol én innovatief. 
Onze medewerkers worden uitstekend opgeleid, op basis van een actief loopbaanbeleid. Dat zorgt voor gemotiveerde mensen, die betrokken zijn bij de organisatie, hun collega’s en natuurlijk bij hun patiënten. 
Kortom: Ambulance Oost is altijd met zorg op weg naar beter!

Welkom bij Ambulance Oost, de ambulancedienst voor Twente (Overijssel).  Ons verzorgingsgebied omvat 14 gemeenten, samen goed voor circa 631.00 inwoners. Met circa 254 gedreven vakmensen en 31 moderne ambulances staan wij garant voor professionele ambulancezorg en dienstverlening voor meer dan 41.000 patiënten per jaar.

U kent Ambulance Oost natuurlijk als aanbieder van (eerste) hulpverlening bij ongelukken of acute gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld als mensen onwel worden. Voor dat soort spoedgevallen staan onze ambulances 24/7 startklaar bij 10 ambulanceposten, zodat wij altijd zo snel mogelijk ter plaatse zijn. Maar wij doen méér dan dat.
Een deel van onze dienstverlening gebeurt op afspraak, zoals het verantwoord en comfortabel vervoeren van patiënten, waarbij geen spoed aan de orde is. Dat noemen we planbaar vervoer.

Bij alle activiteiten handelen onze medewerkers met optimale zorg en persoonlijke aandacht voor de patiënt. Wij bieden onze medewerkers veel ruimte voor scholing om hun kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen.