Nieuws

Ambulance Oost en drones…toekomst…

30 januari 2018

Ambulance Oost werkt in project NEXT LEVEL samen met @Space53, @Politie Oost Nederland, @brandweer Twente, DroneXpert en @ RJ Safety& Security om innovatieve veiligheidsconcepten te ontwerpen en te testen. Dit zijn concepten waarin zij samenwerken rond de inzet van een automatische drone. 

Lees meer

Goede resultaten Twentse pilot ‘Visite rijden door de verpleegkundig specialist’

05 december 2017

De pilot ‘Visite Rijden door de verpleegkundig specialist’ is succesvol afgerond. In de pilot werkten de Centrale Huisartsenposten en Ambulance Oost samen om de eerstelijns spoedzorg beter en efficiënter te organiseren. Van oktober 2016 tot en met maart 2017 werden verpleegkundig specialisten ingezet om vanuit de Centrale Huisartsenpost in Enschede visites te rijden tijdens de doordeweekse avonduren. De onderzoeksresultaten van deze pilot zijn nu in beeld gebracht.

Lees meer

Tubantie en 1Twente over Meldkamer Hulpdiensten weg uit Twente

31 oktober 2017

Uit Tubantia: Binnen nu en drie jaar verdwijnt de meldkamer aan de Demmersweg in Hengelo. Centralisten van de Twentse politie, brandweer en ambulancedienst nemen daarna hun intrek in een nieuw te bouwen meldkamer in Apeldoorn. Van daaruit moeten hulpvragen uit heel Overijssel en Gelderland worden verwerkt. De verplaatsing is een gevolg van landelijk beleid. Besloten is dat er tien grote meldkamers in Nederland overblijven. Nu zijn er dat er nog 21. Door het aantal te verkleinen en de…

Lees meer

Ambulancediensten werken samen in Sint Maarten

24 oktober 2017

Ambulancediensten Brabant Midden-West-Noord, Groningen, IJsselland en Oost werken samen aan wederopbouw op Sint Maarten na orkaan Irma. Op verzoek van de Sint Maartense minister Lee (Volksgezondheid, sociale ontwikkeling en arbeid) aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben ambulancediensten Ambulancezorg Groningen, RAV IJsselland, Ambulance Oost en RAV Brabant Midden-West-Noord een team naar Sint Maarten gestuurd. Het team, dat bestaat uit verpleegkundig…

Lees meer

Introductie nieuwe Ambulance 2017

08 september 2017

Vandaag is onze nieuwe ambulance gepresenteerd, deze Ambulance 2017 is het resultaat van een samenwerking tussen de VOMA* commissie van Ambulance Oost en Ambulancebouwer Miesen.

Lees meer