Nieuws

80% van onze ambulances nu elektrische brandcard

30 november 2016

Bij Ambulance Oost hebben we vier nieuwe ambulances in gebruik genomen. 80% van onze ambulances heeft nu de Powerload: een elektrische brandcard.

Lees meer

Vier nieuwe ambulances

16 november 2016

Bij Ambulance Oost hebben we vier nieuwe ambulances aangeschaft. Na striping en inrichting is de eerste deze week in gebruik genomen. Ambulances worden ongeveer elke vijf jaar vervangen. Het aantal gereden kilometers is daarin medebepalend. 

Lees meer

112 netwerk oktober 2016

02 november 2016

In de nieuwe editie van “112 netwerk” is weer van alles te lezen over de ontwikkelingen rondom acute zorg in Twente en Oost-Achterhoek. In september zijn wij gestart met een nieuw pilot traject. Tijdens deze pilot rijden Verpleegkundig Specialisten visites voor de huisartsen in Enschede, tijdens doordeweekse avonduren.

Lees meer

De vraag naar ambulancezorg blijft stijgen

18 oktober 2016

De druk op de ambulancezorg is de afgelopen vier jaar enorm toegenomen. Het aantal ambulance-inzetten steeg met 12,5%. Het budget dat Regionale Ambulance Voorzieningen krijgen is echter gelijk gebleven. De ambulancesector heeft er alles aan gedaan om aan de stijgende vraag naar acute zorg te voldoen. “Dat is ons gelukt. De prestaties zijn gelijk aan de afgelopen jaren. De rek is er nu wel echt uit. Het is noodzakelijk dat het aantal ambulances in lijn wordt gebracht met de toenemende vraag…

Lees meer

Ambulancezorg: meer dan op tijd rijden

18 oktober 2016

De vraag naar ambulancezorg is de afgelopen vier jaar flink toegenomen. Het aantal ambulance-inzetten steeg met 12,5%. De ambulancesector heeft er alles aan gedaan om aan de stijgende vraag te voldoen. “Dat is ook ons gelukt. Geredeneerd vanuit het halen van aanrijtijden, zijn onze prestaties gelijk gebleven aan de afgelopen jaren. We zijn content met het extra budget dat de minister van VWS onlangs heeft vrijgemaakt voor ambulancezorg. Hiermee kunnen we zowel de spreiding en beschikbaarheid…

Lees meer