Nieuws

Verhuizing van onze Meldkamer

18 maart 2023

Als je in nood bent en 112 belt, merk je hier natuurlijk niets van.

Lees meer

Een belangrijk bezoek aan het Zorg Coördinatie Centrum in Zeist

25 januari 2023

Het Zorg Coördinatiecentrum in Zeist krijgt vandaag bezoek van Zijne Majesteit de Koning en minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook in Overijssel wordt hard gewerkt aan toekomstbestendige zorg door de coördinatie van acute zorg anders te organiseren. 

Lees meer

Twente voorloper aanpak personeelstekorten in Zorg en Welzijn

15 december 2022

Een vijftigtal Twentse bestuurders van zorg- en welzijnsorganisaties hebben de handen ineen geslagen om de tekorten op de arbeidsmarkt in de sector zorg en welzijn aan te pakken. Dat doen zij samen met de 14 Twentse gemeenten, de onderwijspartijen (ROC van Twente en Saxion) en de zorgverzekeraars.

Lees meer

Zorgambulance nu ook op zondag

19 september 2022

De zorgambulance is het concept binnen de ambulancezorg, waarbij comfort en persoonlijke aandacht voor de patiënt centraal staan. De indicatiestelling voor een inzet van de zorgambulance vindt plaats vanuit de meldkamer.

Lees meer

Ambulance Oost start pilot met Emergency plug

10 januari 2022

In alle omstandigheden willen wij de beste zorg leveren. Dat doen we in gecontroleerde en in ongecontroleerde omstandigheden. En vooral in deze laatste moeten we soms extra maatregelen  nemen om uw en onze veiligheid te waarborgen. Met de komst van bijna volledig computergestuurde elektrische voertuigen is er sprake van nieuwe situaties die vragen om nieuwe maatregelen.

Lees meer