Donatie aan Kika

25 april 2019

Leuke actie - Goede doel- Goed resultaat Zaterdag 16 maart jl. hebben we met onze reguliere - en met onze Zorgambulance bij het MST in Enschede en het ZGT in Almelo gestaan. Er was enorm veel belangstelling en we hebben de bezoekers van de Open dag Zorg met plezier tekst en uitleg gegeven over ons werk. Ook hebben we gadgets verkocht ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en hebben we totaal € 300,- kunnen doneren.

Afgelopen week hebben we een leuke bedankbrief ontvangen van Kika waarin ze ook vertellen waar ze het geld aan hebben besteed.

Amstelveen, 17 april 2019Kika


Beste medewerkers van Ambulance Oost,


Wat fantastisch dat jullie met z'n allen mee hebben gedaan aan de Open dag Zorg. We willen jullie enorm bedanken voor jullie steun aan KiKa. Met het leuke initiatief om miniatuur ambulances, boeken en screensaver doekjes te verkopen hebben jullie het prachtige bedrag van € 300,00 opgehaald. Hiermee maken jullie het verschil in de strijd tegen kinderkanker.


We willen jullie niet alleen bedanken, maar ook laten weten wat we met jullie bijzondere donatie gaan doen. Jullie donatie wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en genezing van kinderkanker. Hiermee wordt de kwaliteit van behandelingen verbeterd en worden de bijwerkingen verminderd. Als gevolg hiervan stijgt de genezingskans van kinderkanker. Onderzoek naar kinderkanker vindt grotendeels plaats in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Dit is het grootste kinderoncologisch centrum van Europa en is mede door de steun van KiKa gebouwd. Hier werken artsen, onderzoekers en andere specialisten samen zodat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen.


Op dit moment geneest 75% van de zieke kinderen. Dat lijkt veel, maar 1 op de 4 kinderen redt het niet. Wij willen dat álle kinderen genezen. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Mede dankzij jullie donatie zijn deze belangrijke onderzoeken mogelijk.


Namens KiKa en de kinderen ontzettend bedankt!
Met vriendelijke groet,
Stichting Kinderen Kankervrij

Website van Kika

Terug