Vacature data-analist

27 november 2019

Wij zijn op zoek naar een data-analist 36 uur/per week. In een maatschappij waarin data een steeds grotere rol krijgt, wordt ook binnen Ambulance Oost actief gewerkt aan de ontwikkeling van het gebruik van data.


Informatie over deze functie lees hieronder verder of download dit document.

Vacature data-analistfullltime (36 uur per week)

 

 

In een maatschappij waarin data een steeds grotere rol krijgt, wordt ook binnen Ambulance Oost actief gewerkt aan de ontwikkeling van het gebruik van data. Ons management streeft ernaar om de beschikbare data en informatievoorziening die daaruit voortvloeit een nog belangrijkere rol te laten spelen. Daarom breiden wij onze afdeling informatievoorziening uit en zoeken wij een data analist die samen met de informatie adviseur deze complexe data (nog beter) kan analyseren en presenteren.

 

Functie-inhoud

Als data-analist houd jij je bezig met onze structurele informatievoorziening. Het gaat daarbij om data als ritgegevens, patiëntgegevens en roosters. Daar waar de informatieadviseur zich voornamelijk bezighoudt met analyses en projecten, daar werk jij aan de werkzaamheden welke zich dagelijks aandienen. Jij bent degene die ad-hoc vragen en dataverzoeken aanneemt, hieraan de juiste prioriteit weet te geven en deze zelfstandig afhandelt. Ook maak je impact analyses van nieuwe verzoeken. Je werkt hierbij onder aansturing en in samenwerking met de informatieadviseur. Bij de uitvoering van jouw werkzaamheden zorg je voor het borgen van een juist gebruik van informatie en daarnaast het uniformeren van definities. Je identificeert problemen in data en initieert verbeteringen op dat vlak. In jouw werk ben je erop gericht om de organisatie te ondersteunen door het leveren van waardevolle inzichten, zodat de organisatie kan sturen op de data en processen verder kan optimaliseren. Naast de nauwe samenwerking met de informatieadviseur, werk je voor en samen met interne en externe klanten. Je bent continu op zoek naar verbeteringen in de informatievoorziening.

 

Als data-analist ben je verantwoordelijk voor:

 • het ontwikkelen van nieuwe rapportages en dashboards;
 • het behandelen van dataverzoeken voor interne en externe klanten;
 • het analyseren en verbeteren van bestaande rapportages en het datawarehouse;
 • ondersteuning bij data gerelateerde projecten, bijvoorbeeld ontsluiting van data op intranet of het koppelen van nieuwe bronsystemen; en
 • contacten met leveranciers van datawarehouse en/of bronsystemen.

 

Kennis en vaardigheden

Je beschikt over:

 • ervaring in het analyseren en verwerken van data;
 • een goed analytisch inzicht en je bent creatief in het vinden van oplossingen;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • een proactieve en klantgerichte houding; en
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met een Business Intelligence tool is een pre. 
 • Ervaring in de gezondheidszorg en kennis van zorgprocessen is een pre.

 

Aanbod

 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Faciliteiten om jezelf te ontwikkelen.
 • Een maximum salaris van 3.850 euro, exclusief 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag. Vanwege de naderende transitie van functiewaarderingssysteem, zal de functie te zijner tijd worden gewaardeerd volgens dit nieuwe systeem.

 

Overig

Wij vragen een recent afgegeven Verklaring Omtrent Gedrag. Daarnaast kan een assessment of praktijkopdracht onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met
Baukje van Ruiven, informatieadviseur T 06-53 93 41 76
of
Karsjen Koop, manager staf- en bedrijfsbureau T 06 53 23 90 62.

Heb je interesse in de vacature voor data-analist en beschik je over de genoemde kennis en vaardigheden? Dan nodigen wij je uit om te reageren. Dit kan door je sollicitatie via e-mail te sturen naar cvandevegte@ambulanceoost.nl.

Reageren kan tot en met 15 december 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug