Mechanische Thorax Compressie

Het leveren van kwalitatief verantwoorde en succesvolle reanimaties stelt hoge eisen aan onze ambulancehulpverleners. Zij presteren onder druk en passen hun kennis en vaardigheden toe in een vaak hectische situatie.

Maatwerk reanimatie

Al langere tijd maken wij - als het erop aankomt - gebruik van een innovatieve techniek: mechanische thorax compressie (MTC), ofwel automatische hartmassage. MTC is inzetbaar via een draagbare voorziening: de AutoPulse, en dat biedt belangrijke voordelen.

De AutoPulse zorgt voor een continue gelijkmatige hartmassage, die automatisch in kracht en ritme wordt afgestemd op de patiënt.

Fred van Eenennam MTC 2015
Fred van Eenennaam, Medisch Manager: ‘Bij een handmatige reanimatie hoef je alleen maar op je knieën te zakken en je kunt beginnen. Een mechanische reanimatie opstarten duurt wat langer, ongeveer een minuut. De winst die op langere termijn echter wordt behaald met een mechanische thoraxcompressie is vele malen groter, onder andere door de constantheid van de reanimatie.’

 

Goed opgeleid

Al onze medewerkers in de ambulancehulpverlening zijn grondig getraind om de AutoPulse adequaat te kunnen toepassen. Zij kennen de ins en outs van het apparaat, en zijn als collega’s op elkaar ingespeeld om de handelingen efficiënt uit te voeren. Door de AutoPulse hebben onze hulpverleners tijdens de automatische hartmassage de handen vrij voor andere belangrijke zorgtaken. Ook dat draagt bij aan de kwaliteit van onze hulpverlening.

Samenwerking in de keten

De AutoPulse is ingevoerd in goed overleg met de andere schakels in de hulpverlening. Zoals de collega’s van de andere ambulancediensten, en de artsen/cardiologen van betrokken ziekenhuizen en zorginstellingen, zoals het MST (Medisch Spectrum Twente).

De film laat zien hoe de Autopulse wordt gebruikt.

Meer informatie…