Kinderboek

Samen met Bureau Meteau (specialist in kinderzorgcommunicatie) hebben wij een kinderboek ontwikkeld met specifieke uitleg en informatie over ambulancezorg. Het boek kan helpen om emoties bespreekbaar te maken en angst en onzekerheid weg te nemen.

De centrale figuur in het verhaal is Bogus, de hond. Het boek bevat ook raadsels, die kinderen kunnen oplossen. Als kind kun je dit boek goed gebruiken voor een spreekbeurt, zodat klasgenootjes ook wat meer te weten komen over ambulancezorg in Nederland.

Download hier het boek en lees meer!

 

De knuffel Bogus


Nadat wij het boek klaar hadden hebben we zelf een knuffel laten ontwerpen. De knuffel bij Ambulance Oost heet Bogus. Het is de hond die de hoofdrol speelt in ons Kinderboek. Kinderen die met de ambulance worden vervoerd krijgen deze knuffel. Wij hopen dat we daarmee kunnen troosten en helpen.

Inmiddels hebben we een nieuwe 'Bogus'. De figuur Bogus is hetzelfde als in het boek maar ziet er nu wat moderner uit. Wij een nieuw uniform, Bogus een nieuw uniform. De huidige Bogus is een handpop en heeft een hoog knuffel gehalte.

2021-12 Alles voor de beste zorg Bogus met Monique