Kinderboek en Bogus

Informatief en interactief voor kinderen

Ambulancevervoer is een ingrijpende ervaring, zeker voor een kind. Er gebeurt vaak veel in korte tijd, het is hectisch en stressvol. Wij vinden het belangrijk om daar aandacht aan te besteden.

Samen met Bureau Meteau (specialist in kinderzorgcommunicatie) is een kinderboek ontwikkeld met specifieke uitleg en informatie over ambulancezorg. Het boek kan helpen om emoties bespreekbaar te maken en angst en onzekerheid weg te nemen. Het is geschreven voor kinderen in de basisschoolleeftijd; het is ook bijzonder geschikt om voor te laten lezen of om zelf te lezen, afhankelijk van de leeftijd.

Via een pakkend verhaal leert het kind wat ambulancezorg inhoudt. De centrale figuur in het verhaal is Bogus, de hond. Het boek bevat ook raadsels, die kinderen kunnen oplossen. Als kind kun je dit boek goed gebruiken voor een spreekbeurt, zodat klasgenootjes ook wat meer te weten komen over ambulancezorg in Nederland. Het boek is digitaal beschikbaar.

Bogus de hondBij Ambulance Oost komt Bogus tot leven in de vorm van een knuffel. Kinderen die met ambulancezorg in aanraking zijn gekomen krijgen deze knuffel. We hopen natuurlijk ook dat Bogus de kinderen een beetje helpt bij de verwerking van traumatische ervaringen. 
 

Ambulance Oost steunt met Bogus de stichting energy4all

Meer informatie…